Yvonne Hagberg för medborgare bakom ljuset

Yvonne Hagberg (s) som är ordförande i personaldelegationen säger i en debattartikel i Barometern att vi inte ska ha hyrläkare inom vården. Hon är till en början väldigt konkret i sitt anförande, men sedan havererar argumentationen och gör precis som sina andra partikamrater i att hon för medborgarna bakom ljuset när hon säger att Landstinget i Kalmar län är ett välskött landsting.

Yvonne Hagberg för medborgare bakom ljuset

Yvonne Hagberg pratar som första rödgrön representant faktiskt riktigt konkret om vad det är man tänkt genomföra för att minska behovet av antalet hyrläkare. Anders Henriksson (den utbildare elektrikern) har enbart kommit med floskler från dag 1 medan nu Yvonne Hagberg blir väldigt konkret, vilket hon ska ha all heder för. MEN när hon kommer till punkter såsom att landstinget i Kalmar län är ett välskött landsting så försöker hon antingen medvetet eller omedvetet föra medborgarna bakom ljuset.
Kallar verkligen Yvonne Hagberg landstinget för välskött då man behöver mörka siffror för att visa svara siffror och kalla dessa poster jämförelsestörande och stryka dem. Kallar Yvonne Hagberg landstinget för välskött då man byggt upp en pensionsskuld på över 5,5 miljarder kronor? Kallar Hagberg det för ett välskött landsting när man har längst cancervårdköer i landet? Kallar Yvonne Hagberg landstinget för välskött då man har högst antal självmord i Sverige? Kallar man landstinget för välskött då man helt enkelt ”glöm” ta upp i budgeten kostnader för hyrläkare?

Tribunalen tror verkligen att artikeln hade fått mer tyngd om Yvonne Hagberg inte kommit med samma floskler som alla andra inom den rödgröna röran, dvs den första hälften av artikeln hade varit väldigt bra. Yvonne Hagberg har till dags datum varit ganska anonym, men Tribunalen antar att Anders Henriksson inte vill synas i situationer som kan kritiseras nu när valet börjar närma sig och då offrar man Hagberg istället.

Länk
http://www.barometern.se/reagera/debatt/inga-hyrlakare-inom-sjukvarden(4301231).gm

Pingar

  1. Yvonne Hagberg för medborgare bakom ljuset | Angelinajolie.nu - 9 juni, 2014

    […] Yvonne Hagberg för medborgare bakom ljuset dök först upp på Kalmar […]

Lämna ett svar